Sunday, October 28, 2012

Pepper crepes / Crepes de pimento

Hello, everyone!

I already started my second job, which meant a lot of initial paperwork, leaving home early and coming back almost straight to bed, and getting used to new people and routines. 

I have to admit: I adapt easily, except to new names. In recent years, I've developed a technique to overcome my little problem: as soon as people aren't watching, I note down the names of the people I've just met or heard about whom I think I will need to talk to later. I know, it sounds silly, but when you have to talk to a lot of people at work all the time, it's awkward when you still don't know their names or their job functions [have you ever talked to someone only to find out later it was your boss's wife? well, I have]. And it gets even worse as time goes by. It's not the first time I've worked in a place for 6 months and am too shy to ask someone their name, when I talk to them every single day...

Anyway, I really needed this weekend break to memorize everything I've been absorbing. 

And today we had to change the clocks. Yes, WINTER IS COMING! So I decided to make a colourful brunch to attract positive vibes for next week. To make these pepper crepes, simply

grill an orange and a yellow pepper. When they're done, wash them, take away their skin, and slice them.
Fry some thin bacon strips and 3 minutes later add the mushrooms. Fry them for a couple of minutes.

Les ingredients
Mix the ingredients and serve them on crepes.

I LOST myself in sweet tooth heaven. As Locke says, "I've looked into the eye of this island, and what I saw was beautiful."
I'll tell you all about the SECOND part of brunch later this week, after Foodie Penpals October Reveal day, since I used some of the ingredients I got.

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Olá a todos!

Já comecei no meu segundo emprego, o que implicou uma série de papelada inicial, sair de casa cedo e regressar praticamente direitinha à cama, e habituar-me a pessoas e rotinas novas. 

Tenho de admitir: adapto-me facilmente, excepto a nomes novos. Nos últimos anos, desenvolvi uma técnica para superar este pequeno problema: assim que dou conta que as pessoas não estão a olhar, aponto os nomes das pessoas que acabei de conhecer ou de quem ouvi falar com quem possa vir a precisar de falar mais tarde. Eu sei, parece tonto, mas quando têm de falar com muitas pessoas no trabalho a toda a hora, é estranho quando ainda não sabem os seus nomes ou as suas funções [já falaram com alguém que mais tarde vieram a descobrir tratar-se afinal da mulher do patrão? bem, eu já]. E ainda piora com o tempo. Não é a primeira vez que trabalho num sítio há 6 meses e me sinto demasiado envergonhada para perguntar o nome de alguém, quando falo com ele/ela todos os dias...

De qualquer forma, estava mesmo a precisar do intervalo proporcionado por este fim de semana para memorizar tudo o que tenho vindo a absorver. 

E hoje tivemos de mudar os relógios. Yes!, "WINTER IS COMING!" Por isso decidi fazer um brunch colorido para atrair vibrações positivas para a próxima semana. Para fazeres estes crepes de pimento, simplesmente

grelha um pimento amarelo e outro laranja. Quando estiverem prontos, lava-os, retira-lhes a pele, e corta-os em tiras.
Frita algumas fatias de bacon finas e 3 minutos mais tarde adiciona os cogumelos. Frita-os durante alguns minutos.

Mistura os ingredientes e serve-os em crepes.


Mais no fim da semana conto-vos tudo sobre a SEGUNDA parte do brunch, depois do dia de revelação de Outubro do programa Foodie Penpals, já que usei alguns dos ingredientes que recebi.

16 comments:

  1. I like your technique my friend, though I may not have to use it for a while ;)
    And lovely lovely crepes!

    Cheers
    CCU

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    1. At least there was nothing left at the end. ;o) Have a greattttt week!

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  2. Que crepes maravilhosos e coloridos, adorei!
    beijinhos,
    Addicted
    http://cookaddiction.blogspot.pt/

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    1. Os pimentos amarelos e laranja, como são mais suaves que os verdes, resultam bem misturados com o doce do crepe. Estava à espera que sobrassem alguns, mas nadinha. Ainda bem! :P

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  3. Alex, que beleza de crepes!!! E força nesse novo emprego!
    Beijinhos e uma excelente semana!
    Madalena
    (Não tens botão de seguir?)

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    1. Obrigada! Esta semana já me senti muito mais ambientada. Botão de seguir... hm... vou ver como se faz isso. É nas opções do template?

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  4. I'm all for any recipe with bacon. Thanks for sharing!

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    1. Eheheh Me, too. I've saved one too many meals with a touch of bacon. :P (shhhhh, don't tell anyone....)

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  5. The peppers and bacon look delicious on crepes... and hope you're taking care of yourself too amidst all that busy-ness..

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    1. Thank you! :) I had my meals last week pretty much "while working": a sandwich here, a bowl of soup there, that's why I hadn't much to tell either. But things are getting getting back on track. At least I come home with energy enough to play in the kitchen. :P

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  6. I'm also pulling out the indoor grill this weekend. There is just something about well-done veggies that makes my tummy do a little happy dance.

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    1. I knowwwww.... It's like there's life BEFORE you first tried roasted veggies and AFTER. :P

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  7. Hehe I have problems remembering names too! I wish I could figure out a good system. Sometimes repeating their name just after hearing it helps :)

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    1. The funny thing is I AM great at learning new names. Except when I'm at work. It gets pretty embarrassing, really. Even today, I had to talk to someone whose name I don't know and whom I haven't met yet so you can guess how difficult it would be to ask where "the person I don't know whose name I don't know either" was... so I started making conversation about things that person is responsible for, waiting for people to mention her... which they did. :P

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  8. Não Alex, não é nada tonto, eu faço coisas desse género, o que importa é memorizar e tudo serve para ajudar ! :-)

    Espero que tudo continue a correr bem nesse emprego e que possa alcançar a sua estabilidade ! :-)

    E ainda estou zonza com a mudança da hora, detesto o horário de Inverno ! :-(

    Os crepes ficaram excelentes, é um conjunto bem invulgar e delicioso !

    Beijinhos

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    1. Também não gosto nada. Aliás, não sou nada de inverno. Sou daquelas pessoas que adora aquele calor tórrido que faz toda a gente quase adormecer de cansaço. :P Por enquanto está a correr bem, sim, obrigada! :))

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