Friday, January 4, 2013

Macadamia Delight / Delícia de Macadâmia

How much time until your mouth starts watering?

Chop roasted macadamia nuts salted with honey and reserve.

Then melt some butter and incorporate it slowly in a bowl with chopped cookies, so that you get a mixture that isn't too liquid or too solid. This will be the base for the dish.

With the help of a spoon, put the mixture inside a metal cutter mould in the shape of your choice, depending on the situation. For instance, I used a heart-shaped one, as part of the hard process of trying to convince my boyfriend to do me a huge favour. Well, the means justify the end, don't they?

They say revenge is a dish best served cold. I feel the same way about buttering-up. Take your time. You'll see it will pay off. Reserve the plate with the mixture inside the cutter/cutters in the freezer so it will set properly.

In the meantime, I sat near my boyfriend for a while and told him what a great boyfriend he is and eventually let something slip my mouth: "If only you could do me this favour...". Now, as he was about to say something, I stood up and hurried to the kitchen.  Don't forget this step, as it is as important as the whole recipe: let the dessert speak, not your "opponent".

So I placed the heart-shaped cookie base on a plate, with a vanilla ice cream egg on top. Then did a curve line using maple syrup and finalized with the chopped macadamia nuts

I tell you: if you enjoy sweet&salty desserts, you're in for a treat!

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Pica nozes de macadâmia torradas com sal e mel e reserva.

Então derrete alguma manteiga e incorpora-a lentamente numa taça com bolacha picada, para que obtenhas uma mistura que não seja demasiado líquida ou demasiado sólida. Esta vai ser a base para o prato.

Com a ajuda de uma colher, coloca a mistura dentro de um molde de metal numa forma à tua escolha, dependendo da situação. Por exemplo, eu usei uma em forma de coração, como parte do processo árduo de tentar convencer o meu namorado a fazer-me um favor enorme. Bem, os meios justificam o fim, não é?

Dizem que a vingança é um prato que se serve frio. Sinto o mesmo em relação à graxa. Demora o tempo que achares que precisas. Vais ver que vai compensar. Reserva o prato com a mistura dentro do/s molde/s no congelador para que fique firme.

Entretanto, sentei-me perto do meu namorado durante algum tempo e disse-lhe que grande namorado ele é e eventualmente deixei soltar qualquer coisa: "If only you could do me this favour...".Quando ele ia dizer alguma coisa, levantei-me e corri para a cozinha. Não te esqueças deste passo, já que é tão importante quanto toda a receita: deixa a sobremesa falar, não o teu "opositor".

Então coloquei a base de bolacha em forma de coração num prato, com um ovo de gelado de baunilha por cima. Depois fiz uma linha curva com xarope de acer e finalizei com as nozes de macadâmia picadas

Digo-vos: se apreciam sobremesas doces&salgadas, f you enjoy sweet&salty desserts, vais ter uma surpresa!

4 comments:

  1. Simply simply beautiful!!! I'm sure this was absolutely delicious as well as a work of art!! Happy to follow you :)
    Mary x

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    1. Thank you so much for your kinds words. :))))) Have a sweet weekend!

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