Slightly caramelized meat and garlic with a pineapple tang; fresh, plain peas; sweet and salty eggs. Simple flavours sometimes go a long way. Who would need anything else? Ingredients: Pork steak Bacon 3 garlic cloves, chopped Sacana Hot Sauce (pineapple flavour) Olive oil 1 onion Tomato pulp 1 egg per person 1 dessert spoon curry powder A pinch of salt Green peas Salt Start by boiling the peas in salted water. Pour some olive oil in a large saucepan. Add a chopped onion and cook over medium heat, until it softens. Add tomato pulp, a pinch of salt and the curry powder. Stir occasionally. Finally, add the eggs and let them cook for a few minutes. In a frying pan, start cooking the bacon at the same time you start cooking the onion. A few minutes later add the steak, cut in little pieces, and the garlic. Serve every element separately, so all the colors and flavors only mix in your mouth, not on the plate. Enjoy. | Carne e alho ligeiramente caramelizados com um toque de ananás; ervilhas frescas e simples; ovos salgados e doces. Por vezes mais valem sabores simples. Quem precisaria de mais alguma coisa? Ingredientes: Bife de porco Bacon 3 dentes de alho, picados Molho Piri-Piri de ananás Sacana Azeite 1 cebola Polpa de tomate 1 ovo por pessoa 1 colher de sobremesa de caril Uma pitada de sal Ervilhas Sal Comecem por cozer as ervilhas em água salgada. Deitem azeite num tacho grande. Adicionem uma cebola picada e cozinhem em lume médio, até amolecer. Juntem polpa de tomate, uma pitada de sal e o caril. Mexam de vez em quando. Finalmente, adicionem os ovos e deixem cozinhar durante alguns minutos. Numa frigideira, comecem a cozinhar o bacon ao mesmo tempo que começarem a cozinhar a cebola. Alguns minutos depois adicionem o bife cortado em pedaços pequenos, e o alho. Sirvam todos os elementos separadamente, de modo a que todas as cores e todos os sabores se misturem na vossa boca e não no prato. Bom apetite. |
Sunday, February 9, 2014
The Triple P: Pork, Peas and Poached Eggs // Porco, Ervilhas e Ovos Escalfados
Labels:
bacon,
ervilha,
main course,
ovo escalfado,
parceiros,
pea,
poached egg,
porco,
pork,
prato principal,
sponsors
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
super a tua refeiçao esta com um aspceto mt bom adoro ervilhas e ovos que maravilha gostei mt bjs bd
ReplyDeleteEsta receita foi pensada em alternativa aos "ovos com ervilhas": em vez de misturar os sabores, procurei manter cada sabor por si. :) Beijinhos!
DeleteI love pork steak! This is a great dish -- thanks.
ReplyDeleteI love it, too. The bacon here gives it that extra flavour: yum.
Delete