"What did I tell you?" "Ok, ok..." "Say it! C'mon, you can do it. Say it!" "..." "I'm waiting." "Bell pepper brings out the best in any dish." "There you have it. See? Wasn't that easy to say?" "And fantastic to taste." Well, yesterday I felt like spending some time in the kitchen and experimenting a bit. And the result, I have to warn you, should come with a "ALERT! DELICIOUS TASTE INSIDE!" label. Moist and full of flavour, this chicken dish only needs a simple lettuce salad with onion on the side (I seasoned it with oil, cider vinegar and a pinch of salt). The mayonnaise, ketchup, mustard and vinegar I used are PALADIN: one of my reliable seasoning friends. Ingredients: 2 chicken breasts, cut in halves 8 slices of pepperoni 1 green bell pepper, chopped 1/2 an onion, sliced 1/2 a cup grated grana padano 1 tablespoon mayonnaise 1 tablespoon mustard 1 tablespoon ketchup juice of half a lemon a pinch of salt a pinch of black pepper Cook the pepperoni in a skillet until it's crisp. Reserve. Don't wash the skillet - you'll use it with the grease that came out from the pepperoni to cook the chicken breasts later. Cut the center of each chicken breast half to form a pocket. Prepare the mixture: mix the bell pepper, onion, grana padano, mayonnaise, ketchup, mustard and lemon juice. Finally add the pepperoni. Stuff the chicken breasts with the mixture and close them with toothpicks. Season the chicken breasts with salt and black pepper. Start heating the oven to 250ºC. Heat the skillet again on the stove and cook the stuffed chicken breasts until they start to become golden. Move the chicken breasts to an ovenproof dish, and let it cook in the oven to 220ºC for about 20 minutes, turning the meat after the first 10 minutes. Let the meat rest for five minutes and serve. Be prepared to lick your lips quite a lot. Enjoy! | "O que é que eu te disse?" "Ok, ok..." "Diz! Vá, tu consegues. Diz!" "..." "Estou à espera." "O pimento faz sobressair o melhor em qualquer prato." "Ora aí está. Vês? Não foi fácil de dizer?" "E fantástico de saborear." Bem, ontem apeteceu-me passar algum tempo na cozinha e a fazer experiências. E o resultado, devo avisar-vos, devia vir com um rótulo de "ALERTA! SABOR DELICIOSO CÁ DENTRO!" Húmido e cheio de sabor, este prato de frango só precisa de ser acompanhado por uma salada de alface simples com cebola (temperei com óleo, vinagre de cidra e uma pitada de sal). A maionese, o ketchup, a mostarda e o vinagre que usei são PALADIN: um dos meus amigos para temperos de confiança. Ingredientes: 2 peitos de frango, cortados em metades 8 fatias de chourição 1 pimento verde, picado 1/2 cebola, fatiada 1/2 chávena de grana padano ralado 1 colher de sopa de maionese 1 colher de sopa de mostarda 1 colher de sopa de ketchup sumo de meio limão uma pitada de sal uma pitada de pimenta preta Cozinhem o chourição até estar estaladiço. Reservem. Não lavem a frigideira - vão usá-la com a gordura que saiu do chourição para cozinhar os peitos de frango mais tarde. Cortem o centro de cada metade de peito de frango de forma a abrirem um bolso. Preparem a mistura: misturem o pimento, a cebola, o grana padano, a maionese, o ketchup, a mostarda e o sumo de limão. Finalmente, juntem o chourição. Comecem a rechear os peitos de frango com a mistura e fechem-nos com palitos. Temperem os peitos de frango com sal e pimenta preta. Comecem a aquecer o forno a 250ºC. Aqueçam a frigideira de novo no fogão e cozinhem os peitos de frango recheados até começarem a dourar. Coloquem os peitos de frango numa travessa de ir ao forno e deixem cozinhar a 220ºC durante 20 minutos, virando a carne após os primeiros 10 minutos. Deixem a carne repousar 5 minutos e sirvam. Preparem-se para lamber os lábio bastantes vezes. Bom apetite! |
It's a sign you really need summer back when your hand is the same colour as the chicken. // É um sinal de que precisas mesmo do verão de volta quando a tua mão está da mesma cor que o frango.
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Que frango maravilhoso! Tenho de experimentar esta receita, uso imenso frango e feito desta maneira deve ser simplesmente delicioso!
ReplyDeleteBeijinhos
Fica extraordinariamente saboroso, experimenta :D E se fizeres variações, partilha! Beijinhos!
DeleteGostei muito Alex, parece ser delicioso! Cá em casa iria fazer muito sucesso!
ReplyDeleteBeijinhos
Toca a experimentar. Beijinhos!
DeleteI love bell peppers, too! And this looks like a marvelous chicken dish!!!
ReplyDeleteIt's become quite the joke at home: he always tells me to improve a dish by adding peppers and... he always gets it right. I mean: always. (Thank God he hasn't told me to add them in desserts, though)
DeleteAdorei o aspecto, parece-me delicioso.:)
ReplyDeleteObrigada :)
DeleteK bom aspecto!
ReplyDeleteBeijinhos,
http://sudelicia.blogspot.pt/
Obrigada, Su! :) Beijinhos!
DeleteThis looks delicious! My hubby would love it!
ReplyDeleteYou have to try it - tell me if you add anything different :D
DeleteOMG! This looks divine! Will have to make this soon :)
ReplyDeleteThank you so much, Asmita! :)
DeleteThe chicken looks really tender and I love the cheesy bell pepper filling!
ReplyDeleteThanks, Angie! :)
DeleteHi Alex,
ReplyDeleteYou have cooked these chicken very well. Love its cheesy and flavorsome fillings.
Zoe
Thank you so much, Zoe. It did please me. Have a great weekend!
DeleteQue prato mais bonito e bem acompanhado!!! Tenho mesmo de experimentar o grana padano!
ReplyDeleteBeijinhos :)
Não faças como eu, que costumava usar grana padano e numa das idas às compras enganei-me e trouxe parmigiano reggiano. Andei não sei quantas vezes a matutar por que raio os pratos não saíam como habitualmente até que se fez luz. :P
DeleteBell peppers really do bring out the best in so many dishes! This looks wonderful -- very comforting. Something we need with all of our cold weather!
ReplyDeleteIndeed! Have a great weekend!
DeleteAdoro frango e essa receita ficou um espetáculo, nos ingredientes, preparação e especialmente na sua apresentação... adorei.
ReplyDeleteBeijos, que o Senhor Jesus abençoe a sua semana,
Pri
www.receitaesperta.com.br/
Obrigada, Priscila. Beijinhos e um excelente fim de semana!
DeleteThis chicken looks delicious Alex...I love that you paired with bell pepper and all the flavors in it...yum!
ReplyDeleteHope you are having a great week :)
Thank you so much for your words, Juliana! :)
DeleteAdoro frango e este está com um aspecto fantástico :)
ReplyDeleteAdoro :)
Imagino que tenha ficado bem saboroso!
Beijinhos
Na minha opinião, ficou, pois. Nada como experimentar. ;) Beijinhos, Joana!
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