Friday, July 18, 2014

Summer Russian Salad // Salada Russa de Verão

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I love this salad. It's super easy - much like a pasta dish "no rules is the rule". And the cold silky mayonnaise... hmmm... just the right weapon to fight the heat. Plus, it reminds me of warm summers with mum and dad.



Ingredients:

2 eggs
5 potatoes
2 carrots
200g green peas
100g sweet corn
mayonnaise (I used Paladin)
a pinch of salt
water

Dice the potatoes and carrots in small cubes. Add them to boiling water and let them cook for 20 minutes.


At the same time, boil 2 eggs.

Add the green peas and sweet corn to the potatoes and carrots. Cook for another 10 minutes. Season with salt.

Slice the eggs and let them cool on a plate.

Transfer the other ingredients into a bowl and let them cool to room temperature. Then place in the fridge for an hour.

Add mayonnaise and mix.

It's ready to serve, along with the eggs.

Enjoy!


Adoro esta salada. É super fácil - muito como um prato de massa "sem regras é a regra". E a maionese fria e sedosa... hmmm... mesmo a arma certa para combater o calor. Para além disso, faz-me lembrar os verões quentes com a minha mãe e o meu pai.


Ingredientes:

2 ovos
5 batatas
2 cenouras
200g ervilhas
100g milho doce
maionese (usei Paladin)
uma pitada de sal
água

Cortem as batatas e as cenouras aos cubos pequenos. Coloquem-nos em água a ferver e deixem cozinhar durante 20 minutos.

Ao mesmo tempo, cozam 2 ovos.

Juntem as ervilhas e o milho doce. Cozinhem durante mais 10 minutos. Temperem com sal.

Cortem os ovos às fatias e deixem arrefecer num prato.

Transfiram os outros ingredientes para uma taça e deixem arrefecer à temperatura ambiente. Depois coloquem no frigorífico por mais uma hora.

Juntem maionese e mexam.

Está pronta a servir, juntamente com os ovos.

Bom apetite!
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