Hello, dear friends! It's been quite a while, hasn't it? Rest assured: nothing happened to me, I've been having so much work that little time remains. But I still get time to taste the sweet things in life, don't worry. I still cook, I still create, I still make things up and I especially still mess things up. So I naturally turn to more immediate social media, such as Facebook or Instagram - where mostly I've been posting about my favourite places to eat and drink - I recommend my hashtags #alexknowswheretoeat and #alexknowswheretodrink But as I said, I still cook. I mean, I have to. It would be nice to have a cook and a sushi-man at home full time (at least that's the point I made a couple of hours ago, while I was having a wonderful lunch at the recent BB Villa in Vila Nova de Gaia, Portugal), but we all know that's not going to happen. And it would be nice to have more time to create different dishes, but some days all I need is a simple pleasant meal. Like this tagliatelle with bacon and tomato I cooked tonight. Here's the recipe: Ingredients: 300g tagliatelle water and salt (to cook the tagliatelle) 3 garlic cloves (chopped) 200g bacon 250g chopped tomato 1 tablespoon of butter dried thyme Boil the tagliatelle for around 20 minutes. Add the garlic cloves and the bacon to a heated frying pan. Let it fry. Meanwhile, add the butter, to add some flavour. When the bacon is fried, add the tagliatelle (drained). Stir. Add the tomato and stir again. Finally, serve it with some dried thyme. Enjoy! | Olá, caros amigos! Há que tempos, não? Tenham calma: nada me aconteceu, tenho tido tanto trabalho que resta pouco tempo. Mas ainda consigo arranjar tempo para provar as coisas doces da vida, não se preocupem. Ainda cozinho, ainda crio, ainda invento, e especialmente ainda faço disparates. Por isso naturalmente viro-me para meios sociais mais imediatos como o Facebook ou o Instagram - onde maioritariamente tenho publicado sobre os meus sítios preferidos onde comer e beber - recomendo as minhas hashtags #alexknowswheretoeat e #alexknowswheretodrink Mas como disse, ainda cozinho. Quer dizer, tem de ser. Seria bom ter um cozinheiro ou um sushi-man em casa a tempo inteiro (pelo menos foi o argumento que tentei defender há umas horas atrás, enquanto estava num almoço maravilhoso no recente BB Villa em Vila Nova de Gaia, Portugal), mas todos sabemos que tal não vai acontecer. E seria bom ter mais tempo para criar pratos diferentes, mas por vezes tudo o que preciso é de uma refeição simples e agradável. Como este tagliatelle com bacon e tomate que cozinhei esta noite. Aqui está a receita: Ingredientes: 300g tagliatelle água e sal (para cozinhar o tagliatelle) 3 dentes de alho (picados) 200g bacon 250g tomate picado 1 colher de sopa manteiga tomilho seco Cozam o tagliatelle durante cerca de 20 minutos. Adicionem os dentes de alho e o bacon a uma frigideira aquecida. Deixem fritar. Entretanto, adicionem a manteiga, para dar sabor. Quando o bacon estiver frito, juntem o tagliatelle (escorrido). Mexam. Adicionem o tomate e mexam novamente. Finalmente, sirvam com tomilho seco. Bom apetite! |
Tuesday, January 5, 2016
Tagliatelle with bacon and tomato // Tagliatelle com bacon e tomate
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Ficou com muito bom aspeto, adoro massas e esse prato está mesmo a pedi-las. ;-) Beijinhos
ReplyDeleteEu, então, sou viciadérrima. Beijinhos!
DeleteI wish this was my dinner tonight!!
ReplyDeleteEheheh It could be! Simple to cook it is, as Yoda would say. ;)
DeleteSimples e delicioso!
ReplyDeleteBjn e feliz 2016
Márcia
Olá, Márcia. Obrigada! Beijinhos!
DeleteGood to see you back, Alex, and with such a delicious pasta recipe.
ReplyDeleteHappy New Year!
Thank you so much, Angie. I'll be posting more often from now on - or so I hope. ;)
DeleteObrigada, Su! Beijinhos!
ReplyDeleteAi adoro massa, até sou capaz de comer massa sozinha. Esta tagliatelle está uma maravilha, ficou com um aspecto de babar! :D
ReplyDeleteObrigada pela visita ao meu blogue, não conhecia o teu mas já fiquei a seguir mas ver mais receitas boas. :)
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Olá, Inês! Também eu adoro massa. Até tenho um frasco onde junto um pouco de cada tipo de massa que tenho em casa, e às vezes faço cozo tudo junto, como se fosse um mix de massas. :D
DeleteJá te estou a seguir também. :D Boas receitas e boa semana!
What a simple, flavorful pasta! My family would love it!
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