This post was happily delayed. My REALLY LUCKY July Foodie Penpals Steph and Luke were going to the USA, so they were extremely kind to ask me whether I preferred to get my parcel early - that is to say before they went to the USA - or if I'd rather wait a bit more and get some goodies from the other side of the Atlantic. hmmm... As soon as I opened the parcel and started taking everything out, my eyes smiled so much even my parents (who had gone for a 3-day visit) laughed. This is one inspiring and fun parcel! Steph and Luke sent: - a twinkie - or USA's sweet culture in a wrapper. It's a challenge to be writing these words and having it looking at me on the table. Count to 4 after you read this post. It's about the same time it will take me to open the wrapper and taste the twinkie, as soon as I publish this. - Reese's peanut butter cups. It's an American candy made of chocolate-coated peanut butter. According to Steph and Luke, they're great crumbled on top of ice cream, and I can't wait to try it that way, too. - 2 Vermont Smoke and Cure sticks - 1 beef with BBQ seasonings and 1 beef and pork with cracked pepper. Being from a country where smoked and cured meats are taken really seriously, I'm curious about their taste. - Parmesan cheese flavoured The Hampton Popcorn. Besides being curious about how it tastes (popcorn and parmesan? Double win!), I find the box so beautiful! It makes such a nice gift. - Hormel's Real bacon bits. To add to a salad, to a meat dish, to pasta. *Sigh* - Edmond Fallot's Moutarde au Piment d'Espelette - a kind of chilli pepper grown in the Basque country, making it a kind of symbol of the region. Another one I'm really curious to try and mix in Portuguese flavours. - finally, Cape Herb & Spice Texan Steakhouse rub shaker tin. Portuguese food with real American flavour? I can't wait to try it. This was not an easy task, and I loved to see what they selected as interesting and/or representative. And now comes the best part after the wait: TRYING EVERYTHING. While ENJOYING THE PHOTOS, I'd like you to consider: if you went to the USA for a visit (or to Europe if you are from the USA), what would you bring back with you? | Este post foi agradavelmente atrasado. Os meus SORTUDOS Foodie Penpals de julho Steph e Luke iam aos EUA, por isso foram extremamente simpáticos em me perguntar se preferia receber a encomenda antes - ou seja, antes de irem para os EUA - ou se preferia esperar mais e receber umas gulodices do outro lado do Atlântico. hmmm... Assim que abri a caixa e comecei a tirar tudo, os meus olhos riam-se tanto que até os meus pais (que tinham ido para uma visita de 3 dias) se riram. Esta é que foi uma caixa inspiradora e divertida! A Steph e o Luke enviaram: - um twinkie - ou cultura doce americana numa embalagem. É um desafio estar a escrever estas palavras e tê-lo a olhar para mim na mesa. Contem até 4 depois de lerem este post. É mais ou menos o mesmo tempo que me vai levar a abrir a embalagem e a provar o twinkie, assim que publicar isto. - Peanut butter cups da Reese. É um doce americano feito de manteiga de amendoim coberta de chocolate. De acordo com a Steph e com o Luke, são fantásticos esmagados por cima de gelado, por isso mal posso esperar por prová-lo assim, também. - 2 tiras de Vermont Smoke and Cure - 1 de vaca com tempero de BBQ e 1 de vaca e porco com pimenta. Ser de um país onde as carnes curadas e fumadas são levadas muito a sério, estou curiosa em relação ao sabor destes petiscos. - Pipocas com sabor a queijo parmesão da The Hampton Popcorn. Para além de estar curiosa em relação ao sabor (pipocas e parmesão? ganho a dobrar!), acho a caixa tão bonita. Dá mesmo um belo presente. - Real bacon bits da Hornel. Pedaços de bacon para juntar a uma salada, a um prato de carne, a massa. *Suspiro* - Mostarda de pimenta de Espelette Edmond Fallot. A espelette é uma espécie de piri-piri que cresce no País Basco, o que a torna numa espécie de símbolo da região. Outra que estou curiosa para provar e misturar em sabores portugueses. - finalmente, uma lata de tempero Texan Steakhouse da Cape Herb & Spice. Comida portuguesa com verdadeiro sabor americano? Mal posso esperar por experimentar. Esta não era uma tarefa fácil, e adorei ver o que escolheram como interessante e/ou representativo. E agora vem a melhor parte depois da espera: PROVAR TUDO. Enquanto APRECIAM AS FOTOS, gostaria que considerassem: se fossem de visita aos EUA (ou à Europa se forem dos EUA), o que gostariam de trazer convosco? |
Thursday, August 8, 2013
July Foodie Penpals Reveal
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E que belos presentes!
ReplyDeleteBeijinhos
http://sudelicia.blogspot.pt
São mesmo! E a dar-me tantas ideias. :)
DeleteQue seleção apetitosa!
ReplyDeleteBjs
Obrigada - ainda adoçou mais o meu agosto.
DeleteHummmm que maravilhas que nos apresentas :D
ReplyDeleteBeijinho!
Cláudia L.
Obrigada, Cláudia. Ai que eu sou tão gulosa.
DeleteYay! Twinkies are back!
ReplyDelete\o/ I feel like doing a wave.
Deletebeef jerky, yay! cajun rub, smoke flavor, that'd be nice, boas férias!
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