I had a hiccup crisis this afternoon. One of those nerve-wrecking, forget-about-everything-else, ah-it's-gone-iCC!-no-still-here ones. The more I wanted to speak to my friend, whose eyes grew larger and larger and whose smile slowly turned more and more into a smirk, the more hiccups came. And all because of... green apples. Yes, green apples give me hiccups.
Here is an apple and thyme rice recipe I do as a side dish to hot dishes and whenever I miss my apples (I don't get hiccups from cooked apples).
Hulk's breakfast bowl |
Heat some olive oil in a saucepan. Add 1 chopped green apple and fry for 2 minutes. Add 1 cup of rice (best with fine, loose grain rice, such as basmati or thai; I used Bom Sucesso's lovely aromatic rice - "arroz aromático") and let if fry, stirring so it won't stick to the pan. Pour 2 cups of water and let it cook for 7 minutes. Add some dried thyme and a pinch of salt, give it just a quick stir and let it cook for another minute.
Tonight I served it with chicken tikka (recipe here), but used a lemon flavoured Greek yogurt.
Doesn't this sight make you go all "nom nom nom nom nom"? |
I'm in for the Receitas de Sedução // Orivárzea challenge with this recipe.
And don't forget you or a friend of yours can still try to win Trending Recipe's first Giveaway!
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Tive uma crise de soluços esta tarde. Uma daquelas crises de me encher de nervos, de me fazer esquecer de tudo à volta, de ah já passou ICC não ainda cá está. Quanto mais queria falar com a minha amiga, cujos olhos aumentavam cada vez mais e cujo sorriso se tornava cada vez mais trocista, mais soluços vinham. E tudo por causa de... maçãs verdes. Sim, maçãs verdes dão-me soluços.
Aqui fica uma receita de arroz de maçã e tomilho que faço como acompanhamento para pratos picantes e sempre que sinto falta das minhas maçãs (não fico com soluços com maçãs cozinhadas).
Aquece azeite numa caçarola. Adiciona 1 maçã verde picada e frita-a durante 2 minutos. Adiciona 1 chávena de arroz (fica melhor com arroz de grão fino e solto, como o basmati ou o thai; usei arroz aromático Bom Sucesso) e deixa fritar, mexendo para que não cole à caçarola. Deita 2 chávenas de água e deixa cozinhar durante 7 minutos. Adiciona tomilho seco e uma pitada de sal, dá-lhe uma mexidela rápida e deixa cozinhar durante outro minuto.
Esta noite servi-o com frango tikka (receita aqui), mas usei iogurte grego de limão.
Vou participar com esta receita no Desafio Receitas de Sedução // Orivárzea.
Vou participar com esta receita no Desafio Receitas de Sedução // Orivárzea.
E não te esqueças que tu ou um/a amigo/a pode ainda ganhar o primeiro Giveaway do Trending Recipes!
Don't you hate it when you get a hiccup attack? So annoying! And one's so helpless. Lovely dish - and I'd definitely risk hiccups to taste it. ;-) Thanks for this.
ReplyDeleteUber annoying! Luckily cooked apple doesn't have that effect on me. :) Thank you!
DeleteTenho uma dica para os soluços... e é, quando começar o primeiro pensar "isto é estúpido, os soluços estão na minha imaginação, vamos lá parar com esta estupidez!!!" Juro que comigo resulta, e depois de dizer o que faço a alguns amigos também resultou com eles! hehehe
ReplyDeleteO arroz ficou óptimo!
Beijinhos
http://sudelicia.blogspot.pt/
Vou tentar da próxima vez. :D É que é mesmo estranho, dêem-me qualquer fruta, só com maçã é que acontece... sempre. Obrigada!
DeleteQue belo arroz! Deve ser uma delícia!
ReplyDeleteObrigada! Um dia destes vais ter de experimentar.
DeleteWhat a tasty dish!
ReplyDeleteThank you!
DeleteWow, apple and rice! Looks good! What a perfect combination! Hiccups?? I hate hiccups!!!!
ReplyDeleteHiccups make me... hiccups! ;)
DeleteUm arroz com um maça deve ser muito bom,tenho que fazer.
ReplyDeleteDe aspecto esta bem delicioso.
bjs
Obrigada! Beijinhos e boa semana!
DeleteBom dia Alex,
ReplyDeleteReceita muito saborosa, gostei muito da combinação de ingredientes, o prato tem um delicioso aspeto.
Beijo,
Vânia
Olá, Vânia! Obrigada! Beijinhos :)
DeleteI have never thought to use apples in my rice! Dave gets hiccups from cold liquid, and I cannot help but laugh at him :)
ReplyDeleteIt's - not - funny! Ok, it is. :P Particularly when I'm telling someone
Delete"oh no I can't have an apple now, I'll embarrass myself"
"Nonsense."
"Hic!" :P
This way I can have my apples and make the rice sweeter and fresher. :)
wuau deve ser mesmo mt bom nao conhecia mas adorei o aspceto que esta mt bom bjs
ReplyDeleteObrigada, Isa. Boa semana!
DeleteArroz de maçã não conhecia!
ReplyDeleteAdoro o tomilho, deixa um sabor delicioso em tudo! Tenho ali uma série dele plantado na varanda, um cheirinho fantástico!
A maçã deixa-me curiosa!
Beijinhos
É mesmo, Joana. E ultimamente estou mesmo a ficar viciada em tomilho - o que eu andei a perder na minha infância... (na casa dos meus pais não era usado com frequência)
DeleteVery interesting recipe, slightly sweet, slightly tart and aromatic from the Thyme. I really hope that you have gotten over your hiccups by now. Have you ever tried the trick of bending over and try to drink out of your glass backwards. Hiccups are a little trapped bubble of air. This method works quite good with my kids. Next time give it a try. Take Care, BAM
ReplyDeleteOh, I'll try it next time and I'll tell you how it went. It's so frustrating because I really love apples but I'm always afraid of the first bite - and there they come: hiccups and more hiccups.
DeleteInteresting recipe, we usually cook rice as savoury so this is new to me. Got to try this one out, must be so delicious
ReplyDeleteThank you! When you try it, let me know! :)
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